Fast Movers Groep ‘Sparren’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Zomerbijeenkomst 2017

20-06-2017
20 juni

What: Trendtour
When: 20 juni vanaf 11.30 uur incl. lunch 
Were: Eindhoven, de bakermat voor design. We verzamelen bij Keukenconfessies in het Klokgebouw (Klokgebouw 127). Je kunt parkeren in de parkeergarage Klokgebouw aan de Philitelaan
Why: Deze dag staat in het teken van creativiteit en vernieuwing. We beginnen op Strijp S en laten je de ontwikkeling van dit terrein zien, waar vroeger de Philips fabrieken stonden. We gaan diverse locaties in Eindhoven bezoeken, die niet al te ver bij elkaar vandaan liggen. Daarom kiezen we voor een fiets!
Who: Trendgoerroe Zuzanna Skalska begeleidt deze dag. Zuzanna is trendforecaster en reist daarvoor de wereld rond. Ze zoekt het nieuwste van het nieuwste op allerlei beurzen en is vaak het meest geïnteresseerd in de inhoudelijke gedachten achter deze innovaties. Ze komt terug met verhalen en kan deze ordenen en verrijken met haar ideeën en visie.

Programma
We verzamelen om 11.30 uur bij Keukenconfessies in het Klokgebouw (Klokgebouw 127). Je kunt parkeren in de parkeergarage Klokgebouw aan de Philitelaan. Na de ontvangst lunchen we gezellig samen op deze locatie. Hierna is het woord aan Zuzanna Skalska. Zij is trendexpert en laat haar licht schijnen over toekomstscenario’s en innovatie. Als eerste verkennen we Strijp S. Dit oude Philips terrein is staat tegenwoordig bekend als dé plek  in Eindhoven voor creativiteit en vernieuwing. Hier bezoeken we te voet diverse locaties. Loften is een woonproject, waar we een rondleiding krijgen. Verder bezoeken we o.a. Intilligentia, een vernieuwende ijsbar en het Veemgebouw, met Vershal het Veem, de dagelijkse overdekte versmarkt, waar ruiken, proeven, eten, drinken, kopen en koken centraal staan.
Vervolgens springen we op de fiets voor een rondleiding door ontwerper Piet Hein Eek op zijn thuisbasis. In deze tijd van overdaad  kiest hij voor sobere materialen en vormgeving. Dan is het tijd voor het nieuwste pronkstuk van Eindhoven, The Student Hotel. Het gebouw van bijna 80 meter hoog is de nieuwe blikvanger van de Eindhovense skyline. The Student Hotel Eindhoven, pal naast het centraal station, telt 400 kamers. Het hotel is natuurlijk bedoeld voor studenten, maar zakenmensen, toeristen en andere liefhebbers kunnen ook een kamer boeken in het Student Hotel. De bovenste verdiepingen zijn gereserveerd voor niet-studenten.Tot slot fietsen we naar Down Town Gourmet Market, een nieuwe foodhall in het centrum van Eindhoven en daarna naar Broodt, de stadbakkerij waar ze op geheel biologische wijze het lekkerste brood bakken. We sluiten af met een borrel bij de Kazerne. Een prachtige plek  om te eten, drinken en cultuur te ervaren. Het pand is, zoals de naam al zegt, een oude kazerne en een aantal jaren geleden helemaal opgeknapt. Nu is het een bijzondere omgeving waar culinair, kunst, design en technologie samenkomen. Om 18.30 uur fietsen we gezamenlijk weer naar de startlocatie waar we de fietsen inleveren. We sluiten af met een diner bij Radio Royaal.